Onderhoud aan uw woning: de top 5 meest belangrijke plekken

onderhoud woning

De meeste mensen zien tegen het onderhoud van hun woning op. Het kost veel tijd en vaak schuiven we de buitenklussen voor ons uit. Er zijn toch veel belangrijkere en leukere dingen om te doen? Ontdek hier de vijf belangrijkste plekken om te onderhouden.

Onderhoud aan de gevel

Er bestaat een kans dat er op de gevel witte vlekken zitten. Deze vlekken ontstaan door de zouten in de steen en mortel en verdwijnen meestal vanzelf. Het kan echter ook om een kalksluier gaan, die ontstaat wanneer nat cement tijdens een regenbui over de stenen heen spoelt. Spoel deze zo snel mogelijk weg. In de loop van de tijd wordt deze namelijk steeds moeilijker te verwijderen.

Onderhoud van het dak

Neem jaarlijks een kijkje of de dakpannen goed vastzitten en of er mos op groeit. Om vochtproblemen te voorkomen is het belangrijk dat het mos wordt verwijderd. Haal ook regelmatig de dakgoten leeg, zodat je verstoppingen voorkomt.

Tip! Om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan, kun je het beste een checklist gebruiken. Op deze manier hou je duidelijk overzicht en kun je taak per taak aanpakken.

Onderhoud van de ramen

Is je huis voorzien van houten kozijnen? Vergeet dan niet om elke vijf á tien jaar de kozijnen opnieuw te behandelen. Controleer de kozijnen ook maandelijks op houtrot en hou ze goed schoon. Neem ze bijvoorbeeld mee tijdens het ramen wassen voor een regelmatige schoonmaakbeurt.

Onderhoud van de zonnepanelen

Heb je de milieubewuste keuze gemaakt om te investeren in zonnepanelen? Bescherm je investering dan met een jaarlijkse schoonmaakbeurt. Op deze manier behoud je het maximale rendement. Maak de zonnepanelen schoon met kalkvrij water en een zachte doek die geen krassen maakt.

Vergeet het terras niet

Wees alert op groene aanslag, vooral op plekken die vaak in de schaduw te vinden zijn. Het terras kan hier niet alleen gevaarlijk glad door worden, maar kan ook gaan verkleuren. Dit kun je voorkomen door het terras te behandelen met een daarvoor bestemt product.

Nu je weet wat de belangrijkste punten zijn in het onderhoud van uw huis, rest er nog maar een ding: de schoonmaak. Vergeet hierbij niet om de schoomaakmiddelen die u gebruikt aan te passen om de schoonmaakklus. Welk schoonmaakmiddel is jouw favoriet?

Blauw Bubbels Vierkant Wit

Laat u verrassen!

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwsberichten en verrassende kortingen? Schrijf u dan in en ontvang elk kwartaal de nieuwste informatie van schoonmaakbedrijf Cleanwash Groningen.

U heeft zich succesvol ingeschreven!

Share This