Zijn chloor en bleek geschikt voor schoonmaak?

schoonmaakmiddel chloor bleek

Volgens Muiswerk betekent schoonmaken het verwijderen van vuil. Na even verder zoeken, komen we al snel een definitie tegen op Wikipedia: ‘eenmalig of periodiek reinigen en het ontdoen van iedere vorm van vervuiling’. Ik denk dat menig mens, jong en oud, het hier mee eens is.

Velen associëren het schoonmaken met een frisse geur en een glad en schoon oppervlak. Niet gek dat fabrikanten middelen, zoals bleek en chloor, op de markt brengen die zorgen dat het ‘schoongemaakte’ oppervlak schoon is. Maar is bleek of chloor wel een schoonmaakmiddel?

Het perfecte schoonmaakmiddel

De meeste mensen gebruiken bleek en chloor om het toilet te reinigen. Bleek is super krachtig en zorgt ervoor dat het oppervlak er weer schoon uit ziet. Het ruikt ontzettend geconcentreerd en chemisch. Wanneer je de aanslag op het milieu en gezondheid buiten beschouwing laat, zou je denken dat bleek een goed schoonmaakmiddel zou zijn. Maar niets is minder waar.

Chloor en bleek schoonmaakmiddel?

De werking van chloor en bleek is niet vergelijkbaar met reiniging. Deze middelen verwijderen het vuil niet, maar bleken waardoor je verontreiniging niet meer ziet. Je bent het vuil dus niet aan het verwijderen, maar aan het camoufleren. Schoonmaken met bleekwater of chloor is dus onmogelijk.

Het gebruiken van bleek of chloor is hetzelfde als het gebruiken van luchtverfrisser voor een rioollek. De luchtverfrisser maskeert de vuile luchtjes en geeft je de waan dat het probleem is opgelost. Helaas is dit niet het geval en is het probleem, namelijk het rioollek, er nog steeds.

Ons advies

Bleek en chloor zijn geen schoonmaakmiddelen en horen hier niet thuis. Naast dat het slecht is voor je gezondheid is het ook nog eens erg milieubelastend. In plaats van bleekwater adviseren we je om schoonmaakmiddelen te gebruiken die daadwerkelijk het vuil verwijderen. Op die manier krijg je een schoon resultaat! Écht schoon.

Blauw Bubbels Vierkant Wit

Laat u verrassen!

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwsberichten en verrassende kortingen? Schrijf u dan in en ontvang elk kwartaal de nieuwste informatie van schoonmaakbedrijf Cleanwash Groningen.

U heeft zich succesvol ingeschreven!

Share This