Automatische incasso

Automatische incasso

Met een automatische incasso betaalt u uw factuur 10 dagen nadat u deze heeft ontvangen. Zo heeft u geen omkijken meer naar het betalen van uw rekening. Ook vergeet u nooit meer een betaling. Wilt u een automatische incasso instellen? Geef dit dan via de mail bij ons aan.

Wat is een automatische incasso?

Een machtiging tot automatische incasso is een doorlopende machtiging. Deze wordt ieder jaar automatisch verlengd. U hoeft een machtiging dus niet elk jaar opnieuw aan te vragen.

Voor de automatische incasso werken wij samen met Payment Service Provider Mollie. Wanneer wij het bedrag op de factuur hebben ge├»ncasseerd ziet u daarom ‘Mollie’ op het afschrift staan.

Hoe het werkt

Ontvangt u de factuur? Dan incasseren wij 10 dagen later automatisch het bedrag van uw rekening. Lukt een automatische incasso niet? Dan proberen wij het na een paar dagen nog een keer. Lukt het dan nog niet? Dan proberen wij het nog een keer. In totaal doen wij drie incasso pogingen.

Lukt het na een 3e poging nog niet? Dan ontvangt u van ons een betaalverzoek met een iDeal betaallink, zodat u het bedrag handmatig kan betalen.

Instellen van een automatische incasso

Wilt u graag dat wij de factuur automatisch incasseren? Geef dit dan in een mail bij ons aan. Wij sturen daarna een incassomachtiging (SEPA-machtiging) naar u toe. Wij vragen u dan om deze machtiging te accepteren door 1 cent te betalen via de toegestuurde betaallink. Ons systeem controleert daarna de identiteit van de rekeninghouder, de bevoegdheid en valideert de betaalmethode. De incassomachtiging wordt digitaal opgeslagen. De toekomstige facturen incasseren wij dan automatisch.

Betaalmethodes via automatisch incasso

U kiest zelf welke geselecteerde betaalmethoden u wilt gebruiken bij de automatische incasso. U kunt onder andere kiezen uit betaling via een bank, met een creditcard of PayPal. De toekomstige betalingen worden gedaan via de betaalmethode die u selecteert.

Betalen voordat de automatische incasso plaatsvindt

Heeft u het bedrag op de factuur (deels) zelf overgemaakt? Maar heeft u ook een automatische incasso afgegeven? Dan passen wij automatisch het bedrag aan naar het openstaande bedrag. Is dit bedrag 0 euro? Dan voeren wij die keer geen automatische incasso uit.

Niet eens met automatische incasso

Bent u het niet eens met een automatische incasso? Dan kunt u het afgeschreven bedrag binnen 8 weken terugboeken naar uw rekening. Zo houdt u de controle over uw betalingen.