Tip! Ramen zonder strepen
jul 17

Tip! Ramen zonder strepen

Ramen zonder strepen

Veel mensen vinden ramen wassen een enorm gedoe. En dat is ook helemaal niet gek wanneer al die inspanning niet resulteert in schone ramen. Je ziet door de druipers de ramen niet meer, maar geen paniek.. In deze blog leggen we je uit hoe je zelf de ramen streeploos schoon kan krijgen, zonder vervelende druipers.

Welke zeep voor ramen wassen?

In de schappen van supermarkten en drogisten liggen talloze schoonmaakproducten. Ze claimen allemaal dat ze oppervlakten stralend schoon maken. Maar ook in de keukenkastjes vinden veel mensen producten om hun ramen mee te reinigen. Denk bijvoorbeeld aan ammoniak. Ammoniak is een ontvetter en zorgt dat de vette vervuiling zoals handafdrukken makkelijk verdwijnen. Maar ook uien worden gebruikt, omdat ze voor glans zouden zorgen. Of dat werkt..

Wil je schone ramen, dan heb je een middel nodig dat ontvet en zorgt dat vuil makkelijk loslaat. Dat scheelt namelijk weer boenen! Het ideale middel om de ramen mee te wassen is iets wat iedereen in het keukenkastje heeft staan, namelijk afwasmiddel. Het ontvet en zorgt voor glans op de ramen.  Ook is het minder schadelijk voor het milieu dan agressieve producten zoals ammoniak. Alleen wanneer je zoals ons voor een duurzaam merkt kiest. Welk schoonmaakmiddel wij precies gebruiken, dát is het geheim van de glazenwasser.

Lees hier meer over het water dat de glazenwasser gebruikt

Hoe de ramen nat maken?

Ramen wassen kun je doen met een microvezeldoek, spons of een professionele inwasser. Voor huis-tuin-en-keuken gebruik volstaat de spons, omdat deze zowel nat als droog gebruikt kan worden. Gebruik warm water met een scheutje schoonmaakmiddel. Gebruik niet teveel schoonmaakmiddel, want teveel sop maakt het ramen wassen lastiger.

Maak de ramen goed nat. Soms is inweken noodzakelijk, wanneer de ramen erg vuil zijn. Werk dan geroutineerd en was eerst alle ramen goed in. Wanneer je daarna weer bij het eerste raam komt dan is het vuil meestal goed los. Ga er nog eens snel overheen, zodat je zeker weet dat er geen vuil meer vast zit op het raam.

Hoe maak je de ramen droog?

Na het inwassen van de ramen is het tijd om ze droog te trekken. Voor streeploos schone ramen is het belangrijk dat je een goede wisser heeft om het raam droog te trekken. Maar welke wisser is ‘goed’? Over het algemeen geldt: gebruik een wisser met een verwisselbaar rubber. Stel, er zit een deukje in het rubber en u kunt het niet vervangen, dan blijf je altijd strepen op de ramen houden. Gebruik daarom een trekker met verwisselbare rubbers. Het is een kleine investering waar je jaren plezier van heeft.

Naast een goede wisser is het ook belangrijk dat je na elke trekbeweging het rubber van de wisser goed droog maakt. Doe dit met de niet al te natte spons of een microvezeldoekje. Dit laat namelijk geen vervelende pluisjes of druppels achter. Een natte trekker zorgt namelijk voor strepen en daarmee voor veel ergernis.

Conclusie: goede materialen zijn het halve werk

Met goede materialen, aandacht en de juiste techniek is het mogelijk om je ramen zelf streeploos schoon te krijgen. Laat je ons weten hoe het is gegaan?

Het kan nóg sneller en eenvoudiger. Vraag een professional om je zorgen voor de ramen over te nemen.