Blog
jul 17
Welk materiaal heb ik nodig om de ramen te wassen schoonmaken?

Wat gebruik je om ramen te wassen?

Veel mensen vinden ramen wassen een enorm gedoe. Heeft u eindelijk de goede schoonmaakmiddelen en materialen, komen die vervelende strepen of druipers weer terug. In deze blog: wat gebruik je om ramen te wassen? 

Inhoudsopgave:

Welke zeep voor ramen wassen? 

Je hoort vaak dat mensen ammoniak of een ui gebruiken in het water.  Ammoniak is een ontvetter en zorgt dat de vette vervuiling zoals handafdrukken makkelijk verwijderen. De ui wordt vaak gebruikt voor de glans. Of dit echt helpt dat is de vraag. 

Wilt u schone ramen, dan heeft u een middel nodig dat ontvet en zorgt dat vuil makkelijk loslaat. Dat scheelt namelijk weer boenen! Dit middel heeft bijna iedereen in het keukenkastje staan: afwasmiddel. Het ontvet, zorgt voor glans op de ramen en is minder schadelijk voor het milieu dan ammoniak. Welk merk dit het beste voor elkaar krijgt is aan u om te testen! Laat het u ons weten hoe het is gegaan?

Hoe de ramen nat maken?

Ramen wassen kunt u doen met een microvezeldoek, spons of een professionele inwasser. Voor huis-tuin-en-keuken gebruik volstaat de spons het beste omdat deze zowel nat als droog gebruikt kan worden. Na het inwassen is het tijd om de ramen droog te trekken.

Welke wisser heb je nodig?

Maar voorkomt u frustrerende strepen? Om de ramen zonder strepen te krijgen is het belangrijk dat u een goede wisser heeft om het raam droog te trekken. Als rubber in de wisser niet verwisselbaar is dan kunt u de conclusie trekken dat dit geen goede wisser is. Stel, er zit een deukje in het rubber dan kunt u de ramen blijven trekken maar een streep zal er altijd blijven. Gebruik daarom een goede trekker! Het is een kleine investering waar u jaren plezier van zult hebben.

Naast een goede trekker is het ook belangrijk dat u de trekker droog maakt na elke keer. Een natte trekker zorgt namelijk voor veel strepen en ergernissen.

Conclusie: goede materialen zijn het halve werk

De conclusie die we eigenlijk kunnen trekken is dat met veel aandacht en goede materialen streeploze ramen thuis toch mogelijk is. Of het nog sneller en eenvoudiger kan? Zeker! Vraag een professional om je zorgen voor de ramen over te nemen.

Deel dit!