Welk water gebruikt de glazenwasser?
sep 01

Welk water gebruikt de glazenwasser?

Welk water gebruikt de glazenwasser?

‘Hoe krijgen jullie de ramen streeploos schoon?’ Klanten stellen deze vraag vaak. Ons geheim is een professionele reinigingstechniek, goede materialen en water. Maar welk water gebruikt de glazenwasser? Osmosewater. Wat is osmosewater? Hoe wordt osmosewater gemaakt? Lees snel verder.

Cleanwash Groningen beschikt over een eigen omgekeerd osmosesysteem. Samen met professionele technieken en goede materialen zorgt dit dat we streeploos schone ramen kunnen garanderen.

Wat is osmosewater?

Osmosewater is water dat vrij is van alle mineralen, virussen, medicijnen, zware metalen, bacteriën, pesticiden en vuildeeltjes. Het is water in zijn puurste vorm. Schoonmaakbedrijven gebruiken osmosewater omdat de kans op strepen en vuilresten hierdoor kleiner is.

Heeft uw glazenwasser gewassen met osmosewater en de ramen zijn nog nat? Maakt u zich dan geen zorgen. In tegenstelling tot het ramen wassen met de hand, is het bij glasbewassing met osmosewater niet nodig om de ramen te drogen. Het water droogt namelijk streeploos op.

Veel glazenwassers gebruiken water dat door grote bedrijven wordt geproduceerd. Wij gebruiken ons eigen osmose systeem. Het resultaat is een grote watervoorraad, waardoor we een stuk flexibeler zijn en snel bij u langs kunnen komen voor een schoonmaak klus.

Hoe wordt osmosewater gemaakt?

Door middel van speciale zuiverringsystemen wordt het leidingwater ontdaan van kalk, ijzer, natrium, kalium, magnesium, lood, zouten en organische vervuiling. Het zuiveringssysteem gebruikt speciale membranen met een poriëngrote van slecht 0.0001 micron, wat geen enkel deeltje doorlaat. Zo ontstaat er uiteindelijk schoon en puur water wat uitstekend geschikt is voor reiniging en schoonmaak.

Welk osmosesysteem is het beste?

Er is echter wel een verschil tussen de systemen. Enkel een omgekeerd osmosesysteem verwijdert alle vuildeeltjes, virussen, zware metalen, bacteriën, medicijnen en pesticiden uit het water. Het maakt gebruik van speciale voorfilters én geavanceerde membranen.

Is osmosewater duurzaam?

Bij het gebruik van osmosewater zijn geen extra schoonmaakmiddelen nodig omdat het water zelf puur genoeg is. In vergelijking met het wassen met water en zeep, is het dus een stuk milieuvriendelijker. Of wassen met osmosewater ook echt duurzamer is, daarover valt te discussiëren. Deze methode verbruikt over het algemeen meer water dan traditionele glasbewassing (met de hand).

Wanneer wij met de hand wassen proberen wij onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden door uitsluitend duurzame schoonmaakmiddelen te gebruiken. Daarnaast gebruiken we bij het wassen met osmosewater niet meer water dan absoluut noodzakelijk is.

Het water van de glazenwasser

Osmosewater wordt door veel glazenwassers gebruikt en draagt bij aan streeploos schone ramen. Er is geen schoonmaakmiddel nodig en er is minder kans op verveelde druipers. Desondanks is het van belang dat de glazenwasser gebruik maakt van goed materiaal en professionele technieken om een streeploos schoon resultaat te kunnen garanderen. Het gebruik van osmosewater is dus een verbetering, maar is geen garantie voor schone ramen zonder strepen.

Bent u overtuigd van de voordelen van osmosewater, maar is een eigen osmosesysteem iets teveel van het goede? Neem contact met ons op om te zien wat we voor u kunnen betekenen.